Горошок цукровий у стручках, нарізаний по діагоналі - 1 склянка
Кунжут чоний - 1 щіпка насіння
Рукола - 1 жменька
Базилік - кілька зелених та / або пурпурових листочків (необов'язково)
Лимон - долька (необов'язково)
ДЛЯ ЗАПРАВКИ:
Олія оливкова extra virgin - 1 ч. ложка
Оцет яблучний - 1 ч. ложка
Гірчиця діжонська - 0,5 ч. ложки
Directions
1Покласти кіноа та трохи морської солі в каструлю з 2,25 склянки води. Довести до кипіння, потім зменшити вогонь, накрити кришкою та варити 15‑20 хвилин або доки вода не поглинеться, а кіноа не стане ніжним. Відставити, не знімаючи кришки.
2Розігріти у сковорідці на середньому вогні оливкову олію, потім додати цукіні, трохи посолити та поперчити. Смажити по 1 хвилині з обох боків
3Потім додати дрібно нарізану червону цибулю, половину лимонної цедри, дрібно нарізаний часник та паприку. Смажити ще 1‑2 хвилини.
4Покласти суміш у кіноа. Спробувати на смак, за необхідності ще приправити та відставити.
5Змішати у мисці фету, диню канталуп та залишки лимонної цедри. Відставити.
6СОУС: Перемішати у мисці оливкову олію, яблучний оцет та діжонську гірчицю в миску, посолити та поперчити за смаком.
7Перемішати, струшуючи, соус із цукровим горошком та насінням чорного кунжуту. Відставити.
8Покласти кіноа у чашу, потім додати суміш гороху, суміш фети та руколу. Посипати листям базиліка (якщо використовується) та додати лимонну дольку (якщо використовується).