Юшка горохова з грибами
27 Вересня, 2019
100 лучших рецептов блюд из грибов (Кулинария. 100 лучших рецептов)
- Prep: 1 hr
- Cook: 2 hrs
- Yields: 6 порцій
Ingredients
Вода - 2 л + на замочування гороху та грибів
Гриби сушені - 5 шт.
Картопля - 3 шт.
Цибуля - 1 шт.
Морква - 1 шт.
Горох сушений - 50 г
Часник - 2 зубчики
Лавровий лист - 1 шт.
Перець чорний - 5 горошин
Кріп - 1 невеликий пучок
Цукор
Сіль
Directions
1Залити горох холодною водою, залишити на 1 годину, злити воду.
2Залити гриби гарячою кип'яченою водою, залишити на 1 годину, злити воду.
3Влити в каструлю 2 л води, довести рідину до кипіння. Додати горох і гриби, накрити кришкою, відварювати на помірному вогні 20‑30 хвилин.
4Очистити моркву, цибулю та картоплю. Нарізати моркву тонкою соломкою, цибулю - тонкими півкільцями, картоплю - брусочками. Додати в каструлю овочі, перець-горошок і лавровий лист. Довести рідину до кипіння, варити на помірному вогні 15‑20 хвилин.
5Дрібно посікти кріп, пропустити через прес очищений часник. Додати в суп, всипати сіль і цукор, довести до кипіння, зняти з вогню.
ЧАС: 2 години + 1 година на замочування гороху та сушених грибів