Юшка горохова з грибами
Юшка горохова з грибами

Юшка горохова з грибами

  

27 Вересня, 2019

100 лучших рецептов блюд из грибов (Кулинария. 100 лучших рецептов)

  • Prep: 1 hr
  • Cook: 2 hrs
  • Yields: 6 порцій

Ingredients

Вода - 2 л + на замочування гороху та грибів

Гриби сушені - 5 шт.

Картопля - 3 шт.

Цибуля - 1 шт.

Морква - 1 шт.

Горох сушений - 50 г

Часник - 2 зубчики

Лавровий лист - 1 шт.

Перець чорний - 5 горошин

Кріп - 1 невеликий пучок

Цукор

Сіль

Directions

1Залити горох холодною водою, залишити на 1 годину, злити воду.

2Залити гриби гарячою кип'яченою водою, залишити на 1 годину, злити воду.

3Влити в каструлю 2 л води, довести рідину до кипіння. Додати горох і гриби, накрити кришкою, відварювати на помірному вогні 20‑30 хвилин.

4Очистити моркву, цибулю та картоплю. Нарізати моркву тонкою соломкою, цибулю - тонкими півкільцями, картоплю - брусочками. Додати в каструлю овочі, перець-горошок і лавровий лист. Довести рідину до кипіння, варити на помірному вогні 15‑20 хвилин.

5Дрібно посікти кріп, пропустити через прес очищений часник. Додати в суп, всипати сіль і цукор, довести до кипіння, зняти з вогню.

ЧАС: 2 години + 1 година на замочування гороху та сушених грибів

00:00