холодець з яловичини
холодець з яловичини

Холодець (студень)

  ,   ,

10 Жовтня, 2019

185 рецептов для здоровья суставов (Еда, которая лечит)

Ingredients

Вода - 2 л

Свинина або яловичина - 2 ніжки

Курка - 1 стегенце

Морква - 1 шт.

Цибуля ріпчаста - 1 шт.

Лавровий лист

Перець духмяний - 3‑4 горошини

Часник - 3‑5 зубчиків

Петрушка - зелень

Кріп - зелень

Сіль

Перець чорний мелений

Directions

1Оброблені свинячі ніжки та куряче стегенце добре промити.

2Цибулю очистити (можна залишити останній шар лушпиння - це надасть бульйону гарного золотавого кольору). Моркву очистити.

3Ніжки та стегенце покласти в каструлю і залити холодною водою. Включити вогонь, довести до кипіння, зняти піну та варити при слабкому кипінні свинячі ніжки - 3‑4 години, а яловичі - 4‑5 годин, тобто доки м'ясо не буде вільно відділятися від кісток, а бульйон не набуде клейкості.

4За 1 годину до закінчення варіння бульйон посолити, покласти цибулю, моркву, перець і лавровий лист.

5У СКОРОВАРЦІ: М'ясо й овочі скласти у скороварку. Додати очищені цибулю та моркву, лавровий лист, перець-горошок і сіль. З моменту закипання варити холодець близько 40-50 хвилин.

6З готового бульйону вийняти зварені м'ясні продукти. Бульйон процідити. Відокремити м'ясо від кісток і дрібно нарізати.

7Часник очистити і дрібно нарубати. Зелень вимити, обсушити і нарубати.

8У підготовлені форми розкласти м'ясо, посипати зеленню і часником (можна покласти вирізані з відвареної моркви зірочки та квіточки). Залити бульйоном і прибрати в холодильник до повного застигання (краще на ніч).

9З поверхні застиглого холодцю змоченою в гарячій воді ложкою зняти жир або зрізати його гарячим ножем.

10До готового холодцю подати відварну картоплю і натертий корінь хрону.

00:00