Блины и оладьи (100 лучших рецептов)
Гастрономъ 2004 №2 (25) Февраль
Yields: 4 порції
Ingredients
Вівсяні пластівці - 100 г
Борошно пшеничне - 100 г
Молоко - 150 мл
Вершки - 200 мл
Яйця - 2 шт.
Яблука - 6 шт.
Лимон - 1 шт.
Дріжджі - 0,5 пакетика
Цукор - 3 ст. ложки
ДЛЯ ГЛАЗУРІ:
Масло вершкове - 50 г
Кальвадос - 4 ст. ложки
Directions
1Яблука очистити від шкірки, видалити серцевину.
22 яблука нарізати дрібними кубиками, обсмажити їх у 20 г вершкового масла.
3Решту нарізати шматочками та полити соком лимона.
4Вівсяні пластівці змолоти в кавомолці у борошно. Змішати з пшеничним борошном, дріжджами, жовтками яєць і молоком. Додати цукрову пудру та кубики яблук. Білки збити і ввести в тісто.
5Збити вершки, додавши цукор, для глазурування.
6Випікати млинці на середньому вогні на вершковому маслі.
7Дольки яблук підсмажити до золотистого кольору у вершковому маслі, влити в сковороду кальвадос і фламбувати.
8Вилити фламбе на млинці, прикрасити їх збитими вершками.