Паска
Паска

Паска з шафраном

    ,

8 Листопада, 2019

300 рецептов. Блюда из духовки

Ingredients

Борошно - 2 кг

Молоко - 5 склянок

Дріжджі - 0,5 склянки

Яйця - 15 шт.

Масло вершкове або маргарин - 400 г

Цукор - 700 г

Сіль - 1 ч. ложка

Кардамон або шафран - 0,5 ч. ложки

Олія лимонна або трояндова або ванільні краплі - 10 крапель

Родзинки - 1 склянка

Мигдаль - 1 склянка

Directions

1Молоко прогріти до температури парного, розвести дріжджі, додати борошно та замісити тісто.

2Коли тісто підніметься, замісити його, покласти 10 жовтків, 5 яєць, масло, цукор, сіль, кардамон або шафран, лимонну або трояндову олію або ванільні краплі, родзинки й очищений мигдаль і дати піднятися. Тісто не має приставати до рук.

3Потім тісто покласти у форму на дві третини об’єму, прикрасити родзинками, мигдалем і змастити яйцем з молоком. Випікати не менше 1,5 годин.

00:00