Ingredients
ДЛЯ ТІСТА:
Масло вершкове - 100 г
Яйця - 2 шт.
Цукор - 1 склянка
Сметана 20% - 3 ст. ложкі
Борошно - 5 склянок
Розпушувач - 1 ч. ложка
Кардамон мелений - 0,5 ч. ложки
Ванільний цукор - 1 ч. ложка
ДЛЯ НАЧИНКИ:
Сир (творог) - 400 г
Цукор - 1 склянка
Ванільний цукор - 1 ч. ложка
Вишня заморожена - 1 склянка
Яйця - 2 шт. + 1 шт. для змащування
Directions
1Борошно просіяти з розпушувачем. Розм'якшене вершкове масло збивати з яйцями, цукром і ванільним цукром 10 хвилин. Додати сметану, кардамон і, поступово підсипаючи борошняну суміш, замісити м'яке тісто, яке трохи липне до рук (трохи борошна залишити для розкочування).
2Скачати з тіста ковбаску, обернути плівкою і прибрати в холодильник на 20 хвилин.
НАЧИНКА:
1Відокремити білки яєць від жовтків.
2Ягоди розморозити, розрізати навпіл і видалити кісточки (якщо вони є).
3Сир (творог) змішати з цукром, ванільним цукром, жовтками та шматочками вишні.
4Білки збити з 2 ст. ложками цукру до міцних піків.
5Лопаткою перемішати сиркову масу з білками до однорідності.
СОЧНИКИ:
1Дістати тісто. Відрізаючи від ковбаски невеликий шматочок, розкачати в тонкий корж на пріпорошеній борошном поверхні.
2Викласти з краю коржа по 1 ст. ложці начинки, накрити її іншим краєм і защипнути. Також вчинити з рештою тіста.
3Викласти сочники на змащене маслом або застелене папером деко. Зверху зробити кілька проколів виделкою і змастити збитим яйцем. Випікати в розігрітій до 180°С духовці 20 хвилин.