Пиріг з яблуками по-американськи
пироги, солодка випічка американська кухня духовка
21 Листопада, 2019
Яблоки (кулинария)
Ingredients
ДЛЯ ТІСТА:
Борошно - 300 г
Цукор - 1 ч. ложка
Сіль - 0,5 ч. ложки
Масло вершкове - 125 г
Маргарин - 125 г
ДЛЯ НАЧИНКИ:
Яблука (будь-який щільний солодкий сорт середньої соковитості) - 1‑1,5 кг
Журавлина свіжа або морожена - 80 г
Цукор - 300‑350 г
Кориця свіжомелена - 0,75 ч. ложки
Борошно - 3‑5 ст. ложок
Масло вершкове - 2 ст. ложки
Directions
ТІСТО:
1Змішати борошно з цукром. Додати масло та маргарин. По столовій ложці доливати воду до потрібної консистенції, постійно розмішуючи.
2Коли буде готово - поставити на 1 годину в холодне місце.
НАЧИНКА:
1Холодне вершкове масло нарізати дрібними шматочками. Тонко нарізати яблука. Частину журавлини розчавити. Змішати яблука з журавлиною і журавлинним соком, що утворився.
2Змішати окремо корицю, цукор, борошно і додати в яблучно-журавлинну масу. Гарненько перемішати. Головне, щоб не вийшло занадто багато соку.
ПИРІГ:
1Миску вистелити тістом. При цьому частину тіста відкласти убік для кришки.
2Начинкою заповнити форму.
3З тіста зробити кришку і накрити пиріг. Краї защипати, зверху зробити отвори для виходу пари (просто виделкою проколоти кілька разів). Для красивої коричневої скоринки змастити кришку молоком і присипати цукром.
4Поставити в розігріту до 200‑220°C духовку приблизно на 1 годину.
Цей пиріг печеться в глибокій керамічній формі. Рецепт розрахований на форму діаметром 23 см і глибиною 5 см. Але можна його трохи модифікувати і зробити кілька маленьких пирогів в менших посудинах. Такі оригінальні міні-пироги подаються кожному індивідуально.