соус з грибами та ріпчастою цибулею
соус з грибами та ріпчастою цибулею

Соус грибний (до картопляних страв)

  

25 Грудня, 2019

250 блюд из картофеля

Ingredients

Гриби сушені - 50 г

Борошно - 1 ст. ложка

Цибуля - 1 шт.

Масло - 2 ст. ложки

Сіль

Directions

1Промиті в теплій воді сухі гриби замочити в холодній на 2‑3 години.

2Потім в цій самій воді зварити гриби без додавання солі.

3Борошно і 1 ст. ложку масла просмажити до світло-коричневого кольору та розвести 2 склянками гарячого процідженого грибного бульйону. Соус варити при слабкому кипінні 15‑20 хвилин.

4Дрібно нарізану цибулю підсмажити на 1 ст. ложці масла, додати нарізані зварені гриби та ще раз підсмажити.

5Перекласти в соус, посолити і прокип'ятити.

00:00