Компот з яблук
Компот з яблук

Компот з яблук осінніх і зимових сортів

  

8 Січня, 2020

  • Эх, яблочко!
  • Яблоки (кулинария)

Ingredients

Яблука осінніх і зимових сортів

ДЛЯ СИРОПУ:

Вода - 1 л

Цукор - 200‑300 г / 250‑300 г

Directions

ВАРІАНТ 1:

1Яблука, цілі або нарізані, укласти в банки і залити киплячим сиропом, накрити кришками та витримати 3 хвилини.

2Потім сироп злити, нагріти до кипіння і залити ним плоди, витримуючи 3 хвилини.

3Злитий вдруге сироп знову нагріти до кипіння і по черзі заливати ним банки так, щоб сік пролився через край.

4Потім негайно закатати банки стерильними кришками і поставити їх перевернутими.

5При переробці великої кількості яблук сироп можна кип'ятити в 2‑3 каструлях одночасно.

ВАРІАНТ 2:

1Яблука (з серцевиною або без неї) укласти в банки, залити гарячим сиропом, витримати в ньому 6‑8 годин.

2Після долити сироп і при 85°C пастеризувати: банки 1 л - 15 хвилин, 2 л - 20 хвилин, 3 л - 30 хвилин.

00:00