Торт малиновий / малиново-шоколадний
десерти, солодка випічка французька кухня духовка
30 Січня, 2020
Десерты с шоколадом (Семь поварят)
- Cook: 1 hr 10 mins
- Yields: 8 порцій
Ingredients
ДЛЯ ШОКОЛАДНОГО ЖЕНУАЗУ:
Яйця - 4 шт.
Цукрова пудра - 0,5 склянки
Борошно пшеничне - 0,5 склянки
Какао-порошок - 2 ст. ложки
ДЛЯ ПРОСОЧЕННЯ:
Какао-порошок - 1,5 ст. ложки
Патока кукурудзяна світла - 0,5 склянки
ДЛЯ ІТАЛІЙСЬКОЇ МЕРЕНГИ:
Яйця - 2 білки
Цукор - 1 склянка
Вода - 0,5 склянки
ДЛЯ ШОКОЛАДНОЇ НАЧИНКИ:
Вершки густі - 1 склянка
Шоколад білий - 500 г
Масло вершкове - 250 
Яйця - 2 жовтки
ДЛЯ МАЛИНОВОЇ НАЧИНКИ:
Малина - 200 г
Бренді малиновий - 2 ст. ложки
Желе малинове - 125 г
ДЛЯ ДЕКОРУ:
Вершки збиті
М'ята
Марципан
Directions
ЖЕНУАЗ:
1Яйця збити на водяній бані, додаючи цукрову пудру. Всипати борошно, змішане з какао-порошком, перемішати.
2Форму змастити маслом і посипати борошном, вилити в неї тісто. Випікати 20 хвилин при 200°С.
3Женуаз розрізати на 2 коржі та просочити ромом.
МЕРЕНГА:
1Цукор з'єднати з з водою і, помішуючи, варити до загустіння.
2Яєчні білки збити і влити в них гарячий сироп, безперервно збиваючи масу, до охолодження.
ШОКОЛАДНА НАЧИНКА:
1Розтопити білий шоколад у гарячих вершках.
2Масло збити, додати жовтки та перемішати. Ввести італійську меренгу.
МАЛИНОВА НАЧИНКА:
1Додати бренді у малинове желе.
2Частину малини стовкти, додати до неї три чверті желе та перемішати.
ТОРТ:
1Женуаз укласти у форму та просочити сумішшю патоки з какао.
2Корж і бортики форми покрити шаром шоколадної начинки.
3У форму вилити малинову начинку, потім - залишки желе. Охолодити.
4Торт оформити збитими вершками, ягодами, листочками м'яти і марципаном.
ЧАС: 1 година 10 хвилин + охолодження