Фініки

Фініки як джерело енергії перевершують всі інші сухофрукти. У них виявлені речовини, близькі за своєю структурою до аспірину. Не випадково стародавні цілителі використовували їх для лікування застуди і головного болю.

Фініки багаті вуглеводами, що містять в середньому 29 г натурального цукру (фруктози, глюкози, цукрози, які служать швидким джерелом енергії для нашого організму). Крім цього, присутні жири, вітаміни A, A1, C, B1, B2, B6 (особливо багато B5, який підвищує працездатність і підсилює концентрацію уваги), ніацин, рибофлавін, солі та мінерали, 23 види різних амінокислот, які відсутні в таких фруктах, як яблука, апельсини, банани; пантотенова кислота, яка сприяє засвоюваності вуглеводів, регулює рівень глюкози в крові і вміст жирних кислот; пектин; харчові волокна, які знижують ризик деяких ракових захворювань. У фініках також міститься і фтор, який захищає наші зуби від карієсу, селен – елемент, який знижує ризик ракових захворювань, зміцнює нашу імунну систему і знижує ризик серцевих захворювань.