Ingredients
Курка велика - 1 тушка вагою близько 2 кг
Сіль
Гвоздика - 2‑3 шт.
Олія - 2 ст. ложки
Яйця - 3 шт.
Булка (батон)&nbs- 2‑3 шматочки
Молоко
Сухарі панірувальні (краще домашні) - 3 ст. ложки
Мускатний горіх тертий
Родзинки чорні - 100 г
Цукор - 1 ч. ложка (без верху)
Масло вершкове або олія для випічки
Directions
1Курку помити, відрізати шийку (частину шкурки залишити), добре розім'яти на обробній дошці. Натерти сіллю, змішаною з розтертою гвоздикою. Уздовж спини, по хребту, гострим ножем зробити надріз і вийняти основні кістки, намагатися не травмувати шкірку, зашити, залишаючи тільки один отвір для фаршу.
2ФАРШ: Розтерти у мисці олію з жовтками (по одному), намоченим в молоці і віджатим батоном, заправити сіллю, приправами (мускатний горіх, сіль, цукор). Білки збити в тугу піну, з'єднати з фаршем, обережно перемішуючи з родзинками і панірувальними сухарями.
3Начинити курку, розподіляючи фарш рівномірно, зашити отвір, покласти в жаровню і смажити під кришкою в гарячій духовці (200°С), поливаючи водою, до готовності.
4Коли курка буде готова, зняти кришку і запекти до утворення золотистої, хрусткої скоринки.
5Відрізати ніжки та крильця, решту порізати на шматки завтовшки 1 см. Подавати як в гарячому, так і в холодному вигляді.