Суп піті в горщику
перші страви азербайджанська кухня дитяче, духовка
3 Березня, 2020
Школа гастронома 2012 №21 (215) Ноябрь - Блюда из баранины
- Prep: 4 hrs
- Cook: 1 hr 20 mins
- Yields: 4 порції
Ingredients
Баранина - 500 г
Цибуля - 2 шт.
Помідори - 1 шт.
Алича - 4 шт.
Картопля - 2 шт.
Горох нут сухий - 3 ст. ложки
Перець чорний - 6 горошин
М'ята - 2 ст. ложки
Сіль
ДЛЯ ПОДАЧІ:
Лаваш тонкий - 1 шт.
Directions
1Нут замочити на 3‑4 години. Злити воду, горох промити.
2М'ясо вимити і нарізати невеликими шматочками. Цибулю очистити і нарізати кільцями. Аличу вимити.
3Розігріти духовку до 190°С. Покласти в 2 горщика цибулю, м'ясо, аличу та горох. Влити в кожен горщик по 0,5 л окропу, накрити кришками та поставити в духовку на 30 хвилин.
4Картоплю очистити і крупно нарізати. Помідор нарізати кубиками. Додати в горщики картоплю, помідор, перець, сіль. Готувати ще 40 хвилин.
5М'яту вимити, обсушити і дрібно нарізати. Вийняти горщики з супом з духовки, додати м'яту і чорний перець. Залишити під кришкою на 3 хвилини.
6Перед самою подачею нарвати руками лаваш на невеликі шматочки, покласти по кілька шматочків в кожен горщик. Потім розлити суп по тарілках.