Все лучшие рецепты тортов и пирожных. От сдобных булочек до низкокалорийных продуктов
Ingredients
Борошно - 1 кг
Молоко - 200 мл
Цукор - 300 г
Масло вершкове або маргарин - 300 г
Яйця - 5 жовтків
Дріжджі - 50 г
Сметана - 100 г
Олія - 1 ст. ложка
Сіль
Directions
1Дріжджі розвести в теплому молоці, додати половину борошна, перемішати і поставити на 1 годину в тепле місце.
2Жовтки розтерти до білого кольору з цукром, змішати з опарою, додати решту борошна та сіль, розм'якшений маргарин або вершкове масло, ретельно вимісити тісто і дати йому підійти у теплому місці.
3Викласти тісто на посипану борошном дошку, розділити на невеликі кульки та викласти на змащене олією деко. Накрити рушником і поставити на 25 хвилин у тепле місце.
4Потім змастити булочки сметаною і поставити в розігріту до 220°C духовку. Випікати 15 хвилин.