Багет з тунцем і домашнім майонезом
Багет з тунцем і домашнім майонезом

Багет з тунцем і домашнім майонезом

    

14 Березня, 2020

Юлия Высоцкая. Ссобойки. Готовим дома, берем с собой

  • Cook: 30 mins
  • Yields: 2 порції

Ingredients

Багети короткі - 2 шт.

Тунець консервований (в олії або у власному соку) - 1 банка (близько 200 г)

Огірки - 1 шт.

Яйця - 1 шт.

Зелена цибуля - 2 пера

Перець чорний мелений - 1 щіпка

Сіль морська - 0,5 ч. ложки

ДЛЯ МАЙОНЕЗУ:

Лимон - 0,25 шт.

Яйця - 1 жовток

Олія оливкова, краще першого холодного віджиму - 250 мл

Гірчиця з зернами - 1 ч. ложка

Сіль морська - 1 щіпка

Directions

1Яйце кімнатної температури опустити в киплячу підсолену воду та зварити некруто. Готове яйце потримати під холодною водою, потім почистити і розім'яти виделкою.

2Тунця викласти з банки, теж розім'яти виделкою та з'єднати з яйцем.

3З четвертинки лимона вичавити сік.

4МАЙОНЕЗ: Жовток кімнатної температури змішати з гірчицею, трохи посолити, влити 1 ч. ложку лимонного соку та збити все вінчиком. Не перестаючи збивати, повільно влити оливкову олію.

5Зелену цибулю дрібно порізати.

6У яєчно-тунцеву масу додати 1 ст. ложку майонезу, зелену цибулю, посолити, поперчити.

7Огірок очистити від шкірки овочечисткою, потім нею ж нарізати дуже тонкі, майже прозорі смужки.

8Багети розрізати уздовж навпіл, не прорізаючи до кінця.

9Трохи розкрити половинки багета, намастити майонезом, покласти всередину смужки огірка і тунцеву начинку.

10Багет з тунцем можна загорнути в пергамент і взяти з собою.

00:00