Млинці з грибами (та яйцями)
млинці, оладки, сирники, страви з грибів
17 Березня, 2020
Блины и оладьи (100 лучших рецептов)
Ingredients
ДЛЯ МЛИНЦІВ:
Борошно - 1,5 склянки
Молоко - 200 мл
Вода - 200 мл
Яйця - 2 шт.
Цукор - 1 ч. ложка
Олія рослинна - 2‑3 ст. ложки
Олія оливкова - 50 мл для змащування сковороди
Сіль - на кінчику ножа
ДЛЯ НАЧИНКИ:
Гриби сушені білі або інші - 100 г
Яйця - 2 шт.
Кріп або петрушка - 1 ст. ложка дрібно нарізаної зелені
Перець чорний мелений
Сіль
ДЛЯ СОУСУ:
Молоко - 200 мл
Масло вершкове - 1 ст. ложка
Борошно - 1 ст. ложка
Томатне пюре - 2 ст. ложки
Сіль
Directions
1Замісити тісто звичайним способом.
2Спекти тонкі млинці на олії.
3Відварити гриби, зварити яйця круто.
4СОУС: Борошно та вершкове масло розтерти на сковороді до однорідної маси та при безперервному помішуванні влити гаряче молоко, посолити, додати томатне пюре і проварити до загустіння.
5Соус змішати з відвареними і нарізаними кубиками грибами та дрібно нарізаними яйцями. На повільному вогні довести начинку до загустіння, приправити за смаком сіллю, перцем, зеленню кропу або петрушки, охолодити.
6Загорнути по 1 ложці начинки у млинець конвертиком.
7Обсмажити млинці в оливковій олії, покласти на блюдо та гарячими подавати до столу як закуску, а також з грибним супом.