Салат картопляний з грибами та часником печеним
Салат картопляний з грибами та часником печеним

Салат картопляний з грибами та часником печеним

    

22 Березня, 2020

Школа гастронома 2012 №16 (210) Август - Блюда с грибами

  • Cook: 30 mins
  • Yields: 4 порції

Ingredients

Картопля молода - 4 шт. невеликі

Гриби білі свіжі - 200 г

Цибуля - 1 шт. велика

Часник - 2 головки

Вино сухе червоне - 1 склянка

Цукор - 2 ст. ложки

Кріп - 1 пучок

Петрушка - 1 пучок

Кінза - 1 пучок

Олія - 0,5 склянки + 1 ст. ложка

Сіль

Перець чорний мелений

Directions

1Картоплю відварювати в мундирі до готовності, 20 хвилин. Дати трохи охолонути і нарізати великими дольками.

Салат картопляний з грибами та часником печеним

2Всю зелень вимити, обсушити й подрібнити в блендері разом із олією. Посолити, поперчити і перемішати з теплою картоплею. Відставити.

Салат картопляний з грибами та часником печеним

3У головок часнику трохи підрізати нижню частину. Помістити часник у форму для запікання, влити вино, змішане з цукром, і поставити в розігріту до 200°С духовку на 15 хвилин.

Салат картопляний з грибами та часником печеним

4Гриби очистити, крупно нарізати. Цибулю очистити і нарізати півкільцями. Обсмажувати цибулю та гриби в 1 ст. ложці розігрітої олії 10 хвилин.

Салат картопляний з грибами та часником печеним

5Змішати картоплю з обсмаженими цибулею та грибами.

Салат картопляний з грибами та часником печеним

6Часник, не очищаючи, розібрати на зубчики. Очистити і додати в картопляний салат, перемішати і подати до столу.

00:00