Язик маринований на листях салату
Язик маринований на листях салату

Язик маринований на листях салату

  ,   

24 Березня, 2020

100 лучших рецептов праздничных салатов (Кулинария. 100 лучших рецептов)

  • Cook: 4 hrs 30 mins
  • Yields: 6 порцій

Ingredients

Яловичий язик - 1 кг

Вода - 1‑1,5 л

Капуста пекінська - 1 качан

Яйця варені - 2 шт.

Горішки кедрові - 60 г

Зелена цибуля - 1 пучок

Часник - 3 зубчики

Перець болгарський свіжий - 1 шт.

Олія оливкова - 100 мл

Цукор - 1 ч. ложка

Оцет винний або бальзамічний - 3 ч. ложки

Соєвий соус - 2 ч. ложки

Бульйон - 3 ст. ложки

Сіль

Перець чорний горошком

Лавровий лист

Перець білий мелений

Кунжут - 2 ст. ложки

Directions

1Залити язик гарячою водою і варити 2‑3 години при слабкому кипінні, за 20‑30 хвилин до готовності додати сіль, за 5 хвилин - лавровий лист.

2Після варіння язик занурити в холодну воду і зняти шкіру.

3Нарізати готовий охолоджений язик косими скибочками.

4Очистити перець від насіння та нарізати дрібними кубиками. Дрібно нарізати зелену цибулю. Дрібно посікти очищений часник.

5ЗАПРАВКА: Змішати цибулю, болгарський перець, часник, додати оливкову олію, соєвий соус, бульйон, оцет, сіль, цукор, білий перець, кунжут.

6Заправити язик і залишити в холодильнику на 2‑3 години.

7Викласти на листя пекінської капусти салат, посипати його тертим на дрібній тертушці яйцем і кедровими горішками.

ЧАС: 30 хвилин + 2-3 години на варіння язика + 2-3 години на маринування

00:00