Фрукти заморожені
Фрукти заморожені

Фрукти заморожені

  

6 Квітня, 2020

Canning and Preserving (Idiot's Guides)

Ingredients

Фрукти свіжі - ідеально стиглі, але міцні

Цукор

Розчин для обробки (наприклад, Fruit-Fresh або розчин аскорбінової кислоти у воді)

ДЛЯ СИРОПУ 30%:

Цукор - 1,75 склянки

Вода - 4 склянки

Аскорбінова кислота - 0,5 ч. ложки на 1 л сиропу

Папір для заморожування (Freezer paper) - щільний папір з пластиковим або восковим покриттям з одного боку

Directions

ФРУКТИ В СИРОПІ:

1СИРОП 30%: Розмішувати цукор у воді на середньому вогні до повного розчинення. За бажання вмішати аскорбінову кислоту. Охолодити перед використанням.

2Додати по 0,5 склянки охолодженого сиропу в кожну ємність і заповнити їх фруктами, залишаючи 2,5 см вільного простору. Плоди залити сиропом, накрити кришками та заморозити. Як тільки фрукти замерзнуть, відкрити кожну ємність і наповнити подрібненим вощеним папером, щоб зменшити можливість перемерзання.

ФРУКТИ У ФРУКОВОМУ СОКУ АБО ВОДІ:

1Якщо бажано не додавати цукор, фрукти можна помістити у фруктовий сік або воду, використовуючи той самий спосіб заморожування, що й у сиропі.

ЗАМОРОЖУВАННЯ У СУХОМУ ПІДДОНІ:

1Цілі фрукти просто вимити, висушити і, за потреби очистити. Потім розкласти фрукти на піддонах, вистелених папером для заморожування, і заморозити.

2Як тільки фрукти заморозяться, перенести їх у пакети для морозильної камери та видалити зайве повітря, склавши пакет або висмоктуючи повітря соломкою. Позначити пакети та негайно повернути їх у морозильну камеру.

3Цей метод дозволяє заморожувати фрукти окремо перед тим, як покласти їх у контейнер. Цей спосіб є фантастичним для ягід, оскільки можна відкрити контейнер, взяти склянку чи дві та повернути контейнер у морозильну камеру, щоб вміст не злипався.

ФРУКТИ В ЦУКРІ:

1Несолодкі фрукти втрачають свою якість швидше, ніж заморожені в сироп або цукрі. Фрукти, які не заморожуються у сиропі, можна посипати цукром (приблизно 0,75 склянки на таку кількість фруктів, об’єм яких займає 1 л). Для цього струшувати і перемішувати фрукти, доки цукор не розтане і не вийдуть соки.

2Потім розфасувати фрукти в ємності.

МИТТЯ:

1Вимити фрукти у великій кількості холодної проточної води. Обрізати м’які місця або плями.

Фрукти заморожені - миття

БЛАНШУВАННЯ ТА / АБО ОЧИЩЕННЯ ШКІРКИ:

1Бланшувати фрукти у киплячій воді, нарізати й очистити, якщо це необхідно, та остудити, використовуючи крижану ванну чи метод «сухої» крижаної ванни.

Фрукти заморожені - бланшування

2Висушити паперовими або чистими кухонними рушниками.

НАРІЗАННЯ АБО ПЮРЕ:

1Порізати більші плоди на однакові шматочки. Сортувати менші цілі плоди за розміром. М’якіші фрукти, такі як авокадо і банани, можна протерти.

Фрукти заморожені - нарізка або пюре

ОБРОБКА:

1Використати один з чотирьох методів, щоб підготувати фрукти до заморожування. За бажання обробити фрукти, які можуть потемніти, розчином Fruit-Fresh або розчином аскорбінової кислоти у воді.

Фрукти заморожені - обробка

ШВИДКЕ ЗАМОРОЖУВАННЯ:

1Встановити температуру морозильної камери на -18°C або нижче, заморожувати на скляних панелях лише 1‑1,25 кг продуктів на квадратний метр місця в морозилці на день.

Фрукти заморожені - швидке заморожування

ПАКУВАННЯ:

1Перекласти фрукти у жорсткі контейнери (фрукті у цукрі або заморожені у сиропі, воді чи соках), або в пакети для заморожування (упаковані в лоток).

Фрукти заморожені - пакування

2Використати протягом 1 року.

Перезрілі фрукти не підходять для жодного способу консервування, недозрілі плоди розвивають неприємні аромати при заморожуванні і містять ферменти, які сприяють псуванню.

00:00