1Яблука очистити, вирізати серцевину з насінням, замість серцевини покласти брусницю з цукром.
2Фаршировані брусницею яблука викласти на деко з бортиком.
3КЛЯР: У борошно при постійному помішуванні влити молоко, знову перемішати. Половину вершкового масла розтопити, додати до нього суміш борошна з молоком. Масу нагріти і мішати, доки вона не почне відставати від стінок посуду.
4В іншому блюді розім'яти розм'якшене вершкове масло. Яйця розбити, відокремити жовтки від білків. Додати до вершкового масла яєчні жовтки, цукор, терту шкірку лимона та підготовлену масу, вимішати однорідне тісто.
5Білок збити до щільної піни і викласти на яблука рівним шаром, зверху викласти готове тісто.
6Випікати в духовці при середній температурі 1 годину.