Салат «Белфаст»
Салат «Белфаст»

Салат «Белфаст»

  

30 Квітня, 2020

Олег Назаров. Самые вкусные блюда страны, которые я когда-либо пробовал

Ingredients

Апельсини - 85 г

Грейпфрути - 120 г

Буряк солдкий відварний - 60 г

Оцет бальзамічний - 40 г

Вино червоне кулінарне - 40 г

Мед - 10 г

Масло вершкове - 10 г

Крабове м'ясо - 50 г

Кінза - 10 г

Directions

1Очистити дольки апельсина і грейпфрута від плівок, щоб залишилася одна соковита м'якоть

2Зварити молодий солодкий буряк до готовності, але не переварити. Він має залишитися трохи жорсткуватим.

3СОУС: Випарувати бальзамічний оцет наполовину та влити туди червоного вина. Ще випаровувати хвилин 7‑8, потім додати меду, вершкового масла і, висловлюючись кухарським жаргоном, затягнути.

4Очистити варено-морожених крабів (не крабові палички).

5Викласти на тарілку буряк, нарізаний через форму кружальцями в 10‑12 см. Його, чергуючи, накрити дольками апельсина та грейпфрута. Зверху на цитрусові щедро, але акуратно розсипати крабове м'ясо.

6Оформити соусом (зверху теж можна полити) і зеленню кінзи.

Салат «Белфаст» - страва донецького ресторану «Ліверпуль», він і корисний, і на смак неповторний. Салат самодостатній, не вимагає ніякого алкогольного супроводу.

00:00