Салат «Белфаст»
30 Квітня, 2020
Олег Назаров. Самые вкусные блюда страны, которые я когда-либо пробовал
Ingredients
Апельсини - 85 г
Грейпфрути - 120 г
Буряк солдкий відварний - 60 г
Оцет бальзамічний - 40 г
Вино червоне кулінарне - 40 г
Мед - 10 г
Масло вершкове - 10 г
Крабове м'ясо - 50 г
Кінза - 10 г
Directions
1Очистити дольки апельсина і грейпфрута від плівок, щоб залишилася одна соковита м'якоть
2Зварити молодий солодкий буряк до готовності, але не переварити. Він має залишитися трохи жорсткуватим.
3СОУС: Випарувати бальзамічний оцет наполовину та влити туди червоного вина. Ще випаровувати хвилин 7‑8, потім додати меду, вершкового масла і, висловлюючись кухарським жаргоном, затягнути.
4Очистити варено-морожених крабів (не крабові палички).
5Викласти на тарілку буряк, нарізаний через форму кружальцями в 10‑12 см. Його, чергуючи, накрити дольками апельсина та грейпфрута. Зверху на цитрусові щедро, але акуратно розсипати крабове м'ясо.
6Оформити соусом (зверху теж можна полити) і зеленню кінзи.
Салат «Белфаст» - страва донецького ресторану «Ліверпуль», він і корисний, і на смак неповторний. Салат самодостатній, не вимагає ніякого алкогольного супроводу.