«Плотики» зі спаржі з соусом буряковим
«Плотики» зі спаржі з соусом буряковим

«Плотики» зі спаржі з соусом буряковим

  ,   ,

1 Липня, 2020

Школа гастронома 2011 №14 (184) Июль

  • Prep: 1 hr
  • Cook: 30 mins
  • Yields: 4 порції

Ingredients

Спаржа зелена - 20 стебел

Масло вершкове - 25 г

Сіль

ДЛЯ СОУСУ:

Буряк - 2 шт. середнього розміру

Імбир - 2 см кореня

Часник - 2 зубчики

Олія - 1 ст. ложка

Чебрець свіжий подрібнений - 1 ст. ложка

Вершки 20% - 1 склянка

Молоко - 1 склянка

Сіль

Перець чорний мелений

Directions

СОУС

1Розігріти духовку до 220°С. Буряк, імбир і часник очистити. Буряк нарізати великими шматками. Викласти овочі в невелику форму для запікання, накрити фольгою і запікати до готовності буряків, 1 годину.

«Плотики» зі спаржі з соусом буряковим

2Овочі остудити і ретельно подрібнити блендером в пюре.

3Розігріти в сковороді олію, обсмажувати чебрець 30 секунд. Додати молоко і вершки, довести до кипіння.

«Плотики» зі спаржі з соусом буряковим

4Зменшити вогонь до середнього, викласти бурякове пюре, перемішати і готувати до загустіння. Приправити сіллю та перцем.

«Плотики» зі спаржі з соусом буряковим

«ПЛОТИКИ» ЗІ СПАРЖІ

1Спаржу вимити, викласти на робочу поверхню та відрізати жорсткі кінчики так, щоб всі стебла були однієї довжини. Зв'язати спаржу в пучок і поставити в каструлю з киплячою підсоленою водою. Верхівки стебел мають залишатися на поверхні. Варити 3 хвилини. Облити холодною водою.

«Плотики» зі спаржі з соусом буряковим

2Розкласти 5 стебел на плоскій поверхні впритул одне до одного. Проколоти їх дерев'яною шпажкою спочатку зверху, на відстані 1 см від верхівок, потім другою шпажкою знизу. Так само з'єднати залишки спаржі.

«Плотики» зі спаржі з соусом буряковим

3Розігріти у великій сковороді олію і по черзі обсмажити «плотики». Посолити, поперчити.

«Плотики» зі спаржі з соусом буряковим

4Подавати з соусом.

«Плотики» зі спаржі з соусом буряковим

00:00