Долма вегетаріанська
Долма вегетаріанська

Долма вегетаріанська

    ,

26 Липня, 2020

Школа гастронома 2011 №6 (176) Март

  • Cook: 1 hr 15 mins
  • Yields: 4 порції

Ingredients

Листя виноградне мариноване - 24 шт.

Картопля - 2 шт. великих

Морква - 2 шт. середніх

Цибуля ріпчаста - 2 шт. великих

Цибуля зелена - 1 пучок

М'ята свіжа - 2 гілочки

Лимон - 1 шт.

Олія оливкова - 4 ст. ложки

Сіль

Перець чорний мелений

Directions

1Картоплю очистити і відварювати до готовності 20 хвилин.

2Тим часом виноградне листя промити і покласти на 5 хвилин в гарячу воду, потім обсушити.

3Ріпчасту цибулю та моркву очистити і дрібно нарізати. Зелену цибулю і м'яту вимити. Зелену цибулю нарізати тонкими кільцями, м'яту розібрати на листочки та подрібнити. З лимона зняти тертушкою цедру, з м'якоті вичавити сік.

Долма вегетаріанська

4Розігріти в сковороді 2 ст. ложки оливкової олії, обсмажувати цибулю та моркву 6 хвилин. Додати зелену цибулю і м'яту, перемішати й одразу ж зняти з вогню.

Долма вегетаріанська

5З каструлі з картоплею злити воду, додати в каструлю залишки олії, сіль, перець. Потовкти у грубе пюре.

Долма вегетаріанська

6Змішати обсмажені овочі та зелень з картопляним пюре. Додати 1 ст. ложку лимонної цедри та сік. Спробувати, за необхідності підсолити.

Долма вегетаріанська

7На дно невисокої каструлі покласти 4 виноградних листа так, щоб дно було повністю закрито. Решту листя викласти на робочу поверхню блискучою стороною вгору. Розподілити між ними начинку.

Долма вегетаріанська

8Згорнути листя конвертиком і щільно вкласти в каструлю. Додати 1 склянку гарячої води. Придавити кришкою трохи меншого розміру, ніж діаметр каструлі, або тарілкою і поставити на невеликий вогонь на 40 хвилин.

Долма вегетаріанська

00:00