Долма вегетаріанська
овочеві страви вегетаріанське, дитяче
26 Липня, 2020
Школа гастронома 2011 №6 (176) Март
- Cook: 1 hr 15 mins
- Yields: 4 порції
Ingredients
Листя виноградне мариноване - 24 шт.
Картопля - 2 шт. великих
Морква - 2 шт. середніх
Цибуля ріпчаста - 2 шт. великих
Цибуля зелена - 1 пучок
М'ята свіжа - 2 гілочки
Лимон - 1 шт.
Олія оливкова - 4 ст. ложки
Сіль
Перець чорний мелений
Directions
1Картоплю очистити і відварювати до готовності 20 хвилин.
2Тим часом виноградне листя промити і покласти на 5 хвилин в гарячу воду, потім обсушити.
3Ріпчасту цибулю та моркву очистити і дрібно нарізати. Зелену цибулю і м'яту вимити. Зелену цибулю нарізати тонкими кільцями, м'яту розібрати на листочки та подрібнити. З лимона зняти тертушкою цедру, з м'якоті вичавити сік.
4Розігріти в сковороді 2 ст. ложки оливкової олії, обсмажувати цибулю та моркву 6 хвилин. Додати зелену цибулю і м'яту, перемішати й одразу ж зняти з вогню.
5З каструлі з картоплею злити воду, додати в каструлю залишки олії, сіль, перець. Потовкти у грубе пюре.
6Змішати обсмажені овочі та зелень з картопляним пюре. Додати 1 ст. ложку лимонної цедри та сік. Спробувати, за необхідності підсолити.
7На дно невисокої каструлі покласти 4 виноградних листа так, щоб дно було повністю закрито. Решту листя викласти на робочу поверхню блискучою стороною вгору. Розподілити між ними начинку.
8Згорнути листя конвертиком і щільно вкласти в каструлю. Додати 1 склянку гарячої води. Придавити кришкою трохи меншого розміру, ніж діаметр каструлі, або тарілкою і поставити на невеликий вогонь на 40 хвилин.