Десерт рисовий з вишнею та безе
Десерт рисовий з вишнею та безе

Десерт рисовий з вишнею та безе

  ,   ,

8 Серпня, 2020

Поваренок.ру

Ingredients

Рис круглозерний - 100 г

Молоко - 1,5 склянки (200 мл)

Цукор - 0,5 склянки

Вершки 33% - 150 мл

Вишня свіжа або заморожена - 400 г

Яйця - 2 білки

Directions

1Рис заздалегідь промити, підсушити і трохи подрібнити в процесорі.

2НА ПЛИТІ: Вилити в каструльку 1,5 склянки молока, додати 100 г дробленого рису, 2 ст. ложки цукру. Кашу добре розварити, потомить. Готову густу масу охолодити!

3У МУЛЬТИВАРЦІ: Варити 20 хвилин і томити при закритій кришці 15 хвилин.

4Заморожену вишню попередньо розморозити і злити рідину.

5Викласти вишню на розігріту сковороду, додати 2 ст. ложки цукру і як би обсмажувати її 2‑3 хвилини.

6Викласти вишню на дно жаростійкої форми 23х15 см і включити духовку, розігріти до 230°С.

7Збити вершки в стійку піну та добре вмішати її в рисову масу. Викласти на вишню.

8Білки з залишками цукру збити у стійку піну та викласти їх зверху рисової маси.

9У розігріту до 230°С духовку поставити форму з десертом до зарум'янювання безе, на 3‑4 хвилини.

10Десерт потрібно повністю охолодити! Дуже ніжний і смачний!

00:00