Голубці з горбуші
страви з риби здорове харчування
17 Квітня, 2017
100 рецептов для омоложения. Вкусно, полезно, душевно, целебно (Душевная кулинария)
Ingredients
Горбуша - 1 шт.
Капуста пекінська - 1 шт.
Яйця - 1 шт.
Цибуля ріпчаста - 1 шт.
Олія
ДЛЯ СОУСУ:
Кальмар - 1 шт.
Сметана - 150 мл
Вода - 1 склянка
Борошно - 1 ст. ложка
Directions
1Рибу почистити, обробити, зняти філе. Порізати тушку дрібно, додати дрібно нашатковану цибулину та яйце, сіль, перець.
2У качана пекінської капусти трохи зрізати потовщену частину. У підготовлені листочки загорнути начинку. Покласти фарш і згорнути лист в трубочку. Потім збоку пальцем загнути краї всередину.
3Налити в сотейник олію, покласти голубці та поставити на вогонь з відкритою кришкою.
4Коли одна сторона підрум'яниться, перевернути голубці і між ними насипати нашатковану цибулину. Закрити кришкою та смажити хвилин 5.
5До води додати сметану та борошно, перемішати.
6Коли цибуля підсмажиться, відкрити кришку та залити сметанною сумішшю голубці. Накрити кришкою і залишити ще на 5 хвилин.
7Нарізати дрібно-дрібно тушку кальмара.
8Коли голубці прокип'ять зі сметаною 5 хвилин, засипати кальмарів, перемішати, посолити, поперчити. Після закладки кальмарів час готування не має перевищувати 3 хвилин, бо кальмар буде жорстким. Соус виходить ніжним і дуже насиченим.
9Подавати з рисом.