Запіканка з м’яса та картоплі / картопляно-м’ясна
запіканки, страви з м'яса духовка, здорове харчування, лікувальне харчування
18 Травня, 2017
100 рецептов питания для беременных. Вкусно, полезно, душевно, целебно (Душевная кулинария)
180 рецептов против гастрита и язвы (Еда, которая лечит)
Ingredients
М'ясо - 100 г / 50 г (пісне)
Картопля - 4 шт. великі / 2 шт.
Молоко - 2 ст. ложки / 3 ст. ложки
Масло вершкове - 1 ст. ложка / 2 ч. ложки
Сухарі пшеничні мелені - 1 ч. ложка
Яйця - 1 шт. для змащення
Сметана - 1 ст. ложка / 0,5 ч. ложки нежирної
Зелень - 3 гілочки
Directions
1Картоплю очистити, відварити та розім'яти в пюре, додати молоко, половину масла, посолити.
2М'ясо очистити від плівок і сухожиль, пропустити через м'ясорубку (для варіанту 2 - двічі) або провернути в блендері, посолити і вимішати фарш.
3Половину картопляної маси викласти на змащену залишками масла та посипану меленими сухарями форму / сковорідку. Зверху покласти шар м'ясного фаршу, поверх нього - ще один шар картопляного пюре. Змастити яйцем, змішаним зі сметаною, і запікати в духовці при 180°С 15 хвилин.
4При подачі зверху на запіканку покласти вершкове масло.
Дієта №1 непротерта при виразковій хворобі шлунку без виражених симптомів і при ремісії хронічних гастритів