Хліб молочний (з водою)

    ,

29 Вересня, 2016

Печем хлеб дома (Семь поварят)

  • Cook: 3 hrs 50 mins
  • Yields: 750 г

Ingredients

Борошно пшеничне - 450 г

Молоко - 200 мл

Вода - 100 мл

Сіль - 0,5 ч. ложки

Цукор - 2 ст. ложки

Масло вершкове - 2 ст. ложки

Дріжджі сухі - 1 ч. ложка

Directions

У ХЛІБОПІЧЦІ

1У форму для хліба налити молоко і воду. Молоко і вода мають бути кімнатної температури, інакше дія дріжджів сповільниться, і хліб вийде недостатньо пишним.

2Насипати борошно так, щоб рідина була покрита повністю. Покласти сіль, цукор і розм'якшене масло в різні кути форми. У борошні, в центрі форми, зробити невелике заглиблення, щоб воно не діставало до води, і всипати дріжджі. (Сухі дріжджі «бояться» солі, тому сіль і дріжджі потрібно насипати окремо).

3Встановити основний режим, «середня скоринка». Натиснути кнопку «старт».

4Готовий хліб вийняти з форми, охолодити.

В ДУХОВЦІ

1Замісити тісто, дати йому піднятися, ще раз вимісити і перекласти у форму або на деко, змащені маслом.

2Після вистоювання випікати 40 хвилин при 210°С

3Готовий хліб вийняти з форми, охолодити.

ЧАС ПРИГОТУВАННЯ:
в хлібопічці - 3 години 50 хвилин
в духовці - 45 хвилин + бродіння

00:00