Коржі з вершковою рікотою, ароматизованою орегано, та оливковим песто
закуски італійська кухня духовка
1 Серпня, 2017
100 Great Italian Recipies
- Prep: 1 hr
- Cook: 15 mins
- Yields: 4 порції
Ingredients
ДЛЯ ТІСТА:
Борошно італійське «00» - 250 г, або 1,75 склянки + 1,5 ст. ложки
Олія оливкова - 80 мл, або 0,25 склянки + 1,5 ст. ложки
Вода - 120 мл, або 0,5 склянки
Сіль - 5 г, або 0,75 ч. ложки
ДЛЯ НАЧИНКИ:
Рікота свіжа - 160 г
Орегано свіжий - 15 г, або близько 2 ст. ложок + 1 ч. ложка
Песто чорне оливкове - 80 г, або близько 0,75 склянки
Олія оливкова extra-virgin - 25 мл, або 1 ст. ложка + 2 ч. ложки
Сіль
Перець
ДЛЯ ГАРНІРУ:
Змішана зелень - в міру необхідності
Олія оливкова extra-virgin - 30 мл, або 2 ст. ложки
Directions
1Змішати борошно з олією, водою та щіпкою солі до утворення гладкого та однорідного тіста. Обернути його в пластик та охолоджувати на 30 хвилин.
2Нагріти духовку до 350°F (180°C). На чистій робочій поверхні, використовуючи скалку або макаронну машину для згортання листів, розкачати тісто товщиною близько 2 мм. Використовуючи рифлене кондитерське колесо, вирізати квадрати тіста 8х8 см.
3Покласти квадрати на деко, вистелене пергаментом, і запікати приблизно 12 хвилин.
4Збити рікоту з олією, орегано, оливковим песто, сіллю та перцем. Покласти суміш у кондитерський мішок і трохи видавити з трубки по площі квадрату. Покласти зверху інший квадрат, як сендвіч. Повторювати з залишками квадратів і начинкою.
5Посипати змішаною зеленню та скропити оливковою олією.
Підготовка: 30 хвилин
Охолоджування: 30 хвилин
Приготування: 12 хвилин