162 рецепта заготовок из мультиварки (Еда, которая лечит)
Prep: 3 hrs
Cook: 2 hrs 10 mins
Ingredients
Гарбуз, очищений від шкірки та насіння - 1 кг
Цукор - 1 кг
Апельсини - 1 шт.
Лимонна кислота - 1 ч. ложка
Directions
1Очищений гарбуз подрібнити будь-яким зручним способом - на тертці, в кухонному комбайні, м'ясорубці.
2Апельсин подрібнити разом зі шкіркою в блендері.
3Змішати подрібнений гарбуз із апельсином, засипати цукром, залишити на кілька годин, щоб розчинився цукор і гарбуз пустив сік.
4Готувати варення з гарбуза в мультиварці на програмі «Тушкування» 2 години. Пару раз перемішати. Якщо гарбуз не дуже соковитий і в процесі приготування здається, що сиропу мало, додати трохи води.
5За 10 хвилин до закінчення готування додати в варення лимонну кислоту.
6Розлити варення по стерилізованих баночках і закатати на зиму.