Млинці кукурудзяні
2 Жовтня, 2016
100 лучших рецептов блинов и оладий
Домашние блины (50 самых лучших рецептов)
Этюды о питании
- Cook: 4 hrs
- Yields: 7–10 порцій
Ingredients
Борошно кукурудзяне - 140 г / 1 склянка
Борошно пшеничне - 320 г / 2 склянки
Молоко - 500 мл / 2 склянки
Вершки 20% - 1 склянка
Яйця - 4 шт.
Дріжджі - 25 г
Цукор - 1 ст. ложка
Сіль - 0,5 ч. ложки
Олія для смаження
Directions
1З'єднати просіяні пшеничне та кукурудзяне борошно, перемішати.
2Розігріти молоко до 50°С, розмішати в ньому дріжджі.
3Влити молоко з дріжджами в борошно або додати борошно до молока, перемішати, накрити рушником і поставити в тепле місце на 2 години.
4Відокремити жовтки від білків. Розтерти жовтки або з одним цукром, або з цукром і сіллю. Додати жовтки в тісто, ретельно перемішати, накрити рушником і залишити в теплому місці на 1 годину.
5ВАРІАНТ 1: Трохи збити вершки, додати в тісто, перемішати. Збити білки з сіллю в міцну піну. Додати білки в тісто, акуратно перемішати,
6ВАРІАНТ 2: Яєчні білки добре збити і змішати зі збитими вершками. Коли тісто вдруге підійде, обережно ввести в нього яєчні білки з вершками.
7Залишити тісто на 15‑20 хвилин.
8Смажити млинці на розпеченій олії з двох боків по 2 хвилини.