Хліб чорний на швидкій заквасці
хліб здорове харчування, хлібопічка
20 Лютого, 2018
222 рецепта для здоровых и полезных постов
227 рецептов из хлебопечки для вашего здоровья (Еда, которая лечит)
- Cook: 4 hrs
Ingredients
ДЛЯ ЗАКВАСКИ:
Борошно житнє - 0,5 склянки
Цукор - 0,5 ст. ложки / 0,5 великої мірної ложки
Дріжджі - 1 ч. ложка / 1 маленька мірна ложка
ДЛЯ ТІСТА:
Борошно пшеничне - 1,5 склянки
Борошно житнє - 1,5 склянки
Закваска - 2 ст. ложки / 2 великі мірні ложки з верхом
Чай міцний остиглий - 1 склянка
Олія - 1 ст. ложка / 1 велика мірна ложка
Цукор - 2 ст. ложки / 2 великі мірні ложки
Сіль - 2 ч. ложки / 2 маленькі мірні ложки
Какао - 1 ч. ложка / 1 маленька мірна ложка
Кава розчинна - 1 ч. ложка / 1 маленька мірна ложка
Дріжджі - 1,5 ч. ложки / 1,5 маленькі мірні ложки
Коріандр - 1 ч. ложка (за бажання)
Directions
1ЗАКВАСКА: Замішати борошно, цукор, дріжджі, воду, щоб вийшло рідкувате тісто. Змішати компоненти в окремому посуді, накрити серветкою, залишити на 12 годин в теплі, не закриваючи.
2Всі компоненти разом із закваскою завантажити в хлібопічку відповідно до інструкції.
3Виставити програму «Житній» або режим для цільнозернового борошна, час приготування приблизно 4 години, для хлібопічки Panasonic SD-2501 - 3 години 40 хвилин.
4Після замісу тісто можна посипати коріандром.
Для хлібопічки Panasonic SD-2501