Уолтер Уиллет, Патрик Дж. Скеррет. Химия здорового питания
Prep: 10 mins
Cook: 55 mins
Yields: 8 порцій
Ingredients
Яблука (тверді зелені кислуваті - «Granny Smith») - 2 невеликих (близько 400 г)
Сік лимонний свіжий - 0,5 ст. ложки
Вишні сушені - 1/3 склянки
Борошно цільнозернове - 5 ст. ложок
Кориця - 0,5 ч. ложки
Мед - 2 ст. ложки
Корж для пирога цільнозерновий (готовий) - 1 шт. діаметром 20 см
Мигдальна стружка - 1/3 склянки
Вівсяні пластівці - 0,25 склянки
Олія ріпакова - 2 ст. ложки
Цукор коричневий - 1 ст. ложка
Сіль - 1/8 ч. ложки
Directions
1Розігріти духовку до 180°C.
2У великій мисці змішати очищені від шкірки і серцевини і нарізані тонкими скибочками яблука з лимонним соком. Додати вишні, 1 ст. ложку борошна, корицю і ретельно перемішати.
3Викласти половину маси на готовий корж, зверху рівномірно розподілити 1 ст. ложку меду. Викласти другий шар яблук і знову помазати медом.
4Ретельно перемішати в невеликій мисці мигдалеву стружку, вівсяні пластівці, залишки борошна, коричневий цукор і сіль. Посипати цією сумішшю начинку і поставити в духовку.
5Запікати 50‑55 хвилин, поки яблука не стануть м'якими.
Якщо використовувати кислі та солодкі яблука, смак начинки буде більш насиченим.
Фрукти і цільнозерновий корж збагачують страву клітковиною - тут її вдвічі більше, ніж в традиційному яблучному пирозі.
При діабеті. Загальна кількість вуглеводів - 39,6 г. Відповідає 0,5 порції хліба або крохмалевмісних продуктів, 1 порції фруктів і 1 порції жирів.
При обмеженні споживання натрію. Щоб знизити його зміст, не додавати сіль.