Кекс кавовий з шоколадним пудингом
14 Травня, 2018
Яркие украшения кексов (Вкусно. Быстро. Доступно)
Ingredients
Борошно - 240 г
Масло вершкове - 200 г
Цукор - 200 г
Ванілін - 0,25 ч. ложки
Какао - 2 ст. ложки
Яйця - 4 шт. великих
Лимон - 1 ст. ложка соку
Сода - 1 ч. ложка
Сіль
Шоколад білий
Сироп
ШОКОЛАДНИЙ ПУДИНГ:
Молоко - 500 мл
Какао - 2 ст. ложки
Шоколад без начинок і горіхів - 30 г
Цукор - 0,25 склянки
Крохмаль - 0,25 склянки
ДЛЯ КРЕМУ:
Сметана 10% - 100 г
Згущене молоко - 100 г
Directions
ПУДИНГ:
1Змішати какао, цукор і крохмаль. Влити 50 мл гарячого молока та ретельно розмішати вінчиком. Суміш тонкою цівкою вилити гаряче молоко, що залишилося, і тримати на маленькому вогні, доки не загусне, додати розтоплений шоколад, розмішати. Дати трохи охолонути, періодично помішуючи.
2Розлити по формах, в яких будуть випікатися кекси, і прибрати на ніч у холодильник.
КЕКСИ:
1Масло кімнатної температури розтерти з цукром до білої маси. Не перестаючи розмішувати, вбити по одному яйця, розмішати і влити лимонний сік, в якому попередньо погасити соду. У масляну суміш додати сіль, какао і просіяне борошно. Тісто акуратно вимішати дерев'яною лопаткою.
2Викласти тісто в формочки. Випікати в духовці при 180°С близько 50 хвилин
3КРЕМ: Ретельно розмішати згущене молоко і сметану до однорідності, крем охолодити.
4Теплі кекси просочити сиропом, з'єднати з пудингом і полити кремом.
5Прикрасити кекси розтопленим білим шоколадом.