Борошно

  • Борошно дуже легко вбирає запахи, тому при зберіганні не можна поміщати його поруч з матеріалами, що сильно пахнуть, або біля свіжопофарбованих і оштукатурених стін.
  • Щоб у борошні не завелися черв’ячки, покласти в ємність, де воно зберігається, кілька очищених зубчиків часнику.
  • Перевірка на вологість: жменю борошна сильно стиснути і розжати руку. Якщо утворилася кулька з борошна, значить воно має підвищену вологістю і для випічки не підходить. Годиться до використання борошно, яке розсипається на долоні.
  • Змішуючи борошно з водою, молоком або іншою рідиною, треба не борошно сипати в рідину, а рідину потроху вливати в борошно, ретельно розтираючи суміш (до гладкості).

Ячмінне борошно в наш час не дуже популярне, у нього неяскравий, помірний аромат, легкий горіховий відтінок, а крім того, він надає випічці своєрідної м’якості.

З ячмінного борошна можна випікати хліб і здобу. Краще його змішати з пшеничним, бо, як і в випадку з житнім борошном, у ячмінного мало клейковини. Можна додавати його в якості згущувача до супів і соусів. З ячмінного борошна варять кашу, яка виходить ніжнішою, ніж просто їжа з перлової і ячної круп.