Морозиво

Справжні знавці виділяють 4 основні види морозива: джелато, сорбет, заморожений йогурт і класичне морозиво.

Класичне морозиво

Виготовляється з жирних вершків і молока. Має кремоподібний насичений смак. При приготуванні насичується великою кількістю повітря, яке в подальшому не дає йому замерзнути. Через більш високий вміст жиру може зберігається в холодильнику протягом кількох місяців.

Джелато

Gelato (італ. «заморожений») готують з цільного коров’ячого молока та цукру, додаючи свіжі фрукти, ягоди, шоколад, горіхи. Містить менше повітря, що робить його більш щільним. Для його приготування використовуються тільки натуральні інгредієнти, тому джелато зберігається недовго.

Сорбет

Це перший в історії кулінарії десерт, який стали подавати замороженим. Його винайшли китайці та готували з ягід, молока і снігу. Сучасний сорбет готують з цукрового сиропу і фруктового соку або пюре. У ньому менше калорій.

Заморожений йогурт (фрогурт)

Винайдений в Новій Англії в 1970-х роках. Це натуральний низькокалорійний продукт з біфідо і лакто-бактеріями, консистенцією морозива і сорбета, який благотворно впливає на організм людини.