Виноградний лосьйон
Ягоди з 1 виноградного грона вимити, висушити та подрібнити в м’ясорубці. Через 2 години до виноградної кашиці додати 30 г меду, перемішати та помістити у скляну ємність. Додати 50 мл горілки та 5 г солі.
Застосовувати можна вже наступного дня.
Цитрусовий лосьйон для жирної та нормальної шкіри
В соковижималку помістити 2 грейпфрути та 1 лимон і вичавити сік. Додати 30 мл горілки та перемішати. Настоювати при кімнатній температурі в темному місці.
Ягідний лосьйон для нормальної та жирної шкіри
Подрібнити у блендері 2 ст. ложки садової суниці, 1 ст. ложку чорної смородини (малини або іншої ягоди), залити 1 склянкою горілки. Настоювати 2 тижні при кімнатній температурі в темному місці, потім процідити.