Бургіньон з яловичини

    

14 Квітня, 2018

19 рецептів Юлії Висоцької. Страви з м'яса (Домашня колекція СТБ)

Ingredients

Яловичина - 1 кг м'яса з жировими прошарками + 1 мозкова кістка

Бекон - 150 г

Морква - 4 шт.

Цибуля ріпчаста - 2 шт.

Селера - 2 стебла

Цибуля порей - 1 шт.

Пастернак - 1 корінь

Часник - 3 зубчики

Вино червоне сухе - 300 мл

Коньяк - 2-3 ст. ложки (не обов'язково)

Гвоздика - 2 ч. ложки

Борошно - 2 ст. ложки

Перець духмяний - 10 горошин

Сіль морська - 1 ч. ложка

Directions

1Моркву, пастернак і часник почистити і крупно нарізати. Селеру та цибулю порей також розрізати на кілька частин. Цибулини почистити й увіткнути в них гвоздику.

2Зварити бульйон з яловичої мозкової кістки та овочів. Коли бульйон закипить, додати сіль і духмяний перець.

3Крупно нарізати яловичину та присипати з обох боків борошном. Бекон нарізати невеликими шматочками.

4У великій сковороді обсмажити нарізаний бекон, потім додати шматки яловичини. На кожній стороні смажити м'ясо по 30 секунд з кожного боку.

5Влити в сковорідку коньяк і підпалити (не обов'язково)

6Прогріти на вогні каструлю з товстим дном, влити червоне вино. Перекласти вміст сковорідки в каструлю, зменшити вогонь, накрити кришкою і тушкувати м'ясо не менше 2 годин, додаючи потроху бульйон.

00:00