Бургіньон з яловичини
страви з м'яса французька кухня
14 Квітня, 2018
19 рецептів Юлії Висоцької. Страви з м'яса (Домашня колекція СТБ)
Ingredients
Яловичина - 1 кг м'яса з жировими прошарками + 1 мозкова кістка
Бекон - 150 г
Морква - 4 шт.
Цибуля ріпчаста - 2 шт.
Селера - 2 стебла
Цибуля порей - 1 шт.
Пастернак - 1 корінь
Часник - 3 зубчики
Вино червоне сухе - 300 мл
Коньяк - 2-3 ст. ложки (не обов'язково)
Гвоздика - 2 ч. ложки
Борошно - 2 ст. ложки
Перець духмяний - 10 горошин
Сіль морська - 1 ч. ложка
Directions
1Моркву, пастернак і часник почистити і крупно нарізати. Селеру та цибулю порей також розрізати на кілька частин. Цибулини почистити й увіткнути в них гвоздику.
2Зварити бульйон з яловичої мозкової кістки та овочів. Коли бульйон закипить, додати сіль і духмяний перець.
3Крупно нарізати яловичину та присипати з обох боків борошном. Бекон нарізати невеликими шматочками.
4У великій сковороді обсмажити нарізаний бекон, потім додати шматки яловичини. На кожній стороні смажити м'ясо по 30 секунд з кожного боку.
5Влити в сковорідку коньяк і підпалити (не обов'язково)
6Прогріти на вогні каструлю з товстим дном, влити червоне вино. Перекласти вміст сковорідки в каструлю, зменшити вогонь, накрити кришкою і тушкувати м'ясо не менше 2 годин, додаючи потроху бульйон.