Вино з бузини

  

28 Вересня, 2016

1001 совет и секрет, 2016 - спецвыпуск №235 Искусство виноделия

Ingredients

Бузина - 3 кг ягід

Вода - 3 літри

Цукор - 1 кг

Гвоздика - 4 штуки

Лимонна кислота - 5 г

Кориця - шматочок

Родзинки - 100 г або дріжджі

Directions

1Ягоди промити, очистити від плодоніжок і розчавити.

2Додати близько 100 г цукру і лимонну кислоту і запарити в 2 л окропу, перемішати, додати прянощі і варити 15 хвилин.

3Охолодити, процідити через полотно, видавити сік і перелити в бутиль.

4Розчинити близько 900 г цукру в 1 л води і додати в сік. Додати закваску (немиты родзинки або дріжджі, що підійшли) закрити бутиль бродильною пробкою.

5Після закінчення бродіння (гідрозатвор кілька днів не пускає бульбашки, вино стало світліше, а на дні з'явився осад) злити рідину з осаду, ще трохи часу залишити для бродіння.

6Розлити вино в пляшки (бажано наповнювати доверху) і витримувати протягом декількох місяців в темному місці з температурою 6-16°C. Періодично при появі осаду переливати напій в іншу ємність через трубочку, залишаючи осад на дні.

Іноді при приготуванні соку додають ще 150 г родзинок і тільки потім залишають для бродіння.

Міцність - 11-12%. Термін придатності - до 3-х років.

00:00