Вино з бузини
28 Вересня, 2016
1001 совет и секрет, 2016 - спецвыпуск №235 Искусство виноделия
Ingredients
Бузина - 3 кг ягід
Вода - 3 літри
Цукор - 1 кг
Гвоздика - 4 штуки
Лимонна кислота - 5 г
Кориця - шматочок
Родзинки - 100 г або дріжджі
Directions
1Ягоди промити, очистити від плодоніжок і розчавити.
2Додати близько 100 г цукру і лимонну кислоту і запарити в 2 л окропу, перемішати, додати прянощі і варити 15 хвилин.
3Охолодити, процідити через полотно, видавити сік і перелити в бутиль.
4Розчинити близько 900 г цукру в 1 л води і додати в сік. Додати закваску (немиты родзинки або дріжджі, що підійшли) закрити бутиль бродильною пробкою.
5Після закінчення бродіння (гідрозатвор кілька днів не пускає бульбашки, вино стало світліше, а на дні з'явився осад) злити рідину з осаду, ще трохи часу залишити для бродіння.
6Розлити вино в пляшки (бажано наповнювати доверху) і витримувати протягом декількох місяців в темному місці з температурою 6-16°C. Періодично при появі осаду переливати напій в іншу ємність через трубочку, залишаючи осад на дні.
Іноді при приготуванні соку додають ще 150 г родзинок і тільки потім залишають для бродіння.
Міцність - 11-12%. Термін придатності - до 3-х років.