162 рецепта заготовок из мультиварки (Еда, которая лечит)
Ingredients
Абрикоси - 1 кг
Цукор - 700 г
Directions
1Соковиті, ароматні, тверді, злегка недостиглі абрикоси з кислинкою добре промити. Розділити ягоди на половинки та вийняти кісточки. Половинки нарізати подрібніше, а кілька кісточок (5‑6 шт.) розколоти і дістати горішки.
2Подрібнені абрикоси покласти в мультичашу та додати абрикосові горішки - вони додадуть джему горіховий присмак і аромат. Засипати цукром, перемішати та закрити мультиварку. Спочатку тушкувати на відповідному режимі 1 годину.
3А після, не закриваючи кришку, уварити джем до потрібної консистенції на режимі «Випічка», встановлюючи час двічі: приблизно 65 хвилин, а потім 45 хвилин.
4Готове гаряче варення розфасувати по стерилізованих банках, закрити та остудити при кімнатній температурі.