Джем сливовий
2 Лютого, 2017
Абрикосы и сливы. Лучшие рецепты домашних заготовок
162 рецепта заготовок из мультиварки (Еда, которая лечит)
- Cook: 40 mins
Ingredients
Сливи - 1,3 кг
Цукор - 1,1 кг
Вода - 0,75 склянки
Для мультиварки:
Cливи - 1,5 кг
Цукор - 5 склянок
Вода - 1 склянка
Directions
На газовій плиті:
1Підготовлені сливи розрізати навпіл, видалити кісточки.
2У посуд налити воду, покласти половинки слив, варити їх 10‑15 хвилин. Невеликими порціями всипати цукор.
3Варити джем в один прийом, поступово підсилюючи вогонь і енергійно помішуючи масу дерев'яною лопаткою. Час від часу знімати піну. Варити джем 30 хвилин. Визначення готовності: якщо крапля на тарілці не розтікається, джем готовий.
4Готовий джем гарячим розкласти в сухі стерилізовані банки, закупорити бляшаними кришками і, перевернувши догори дном, витримати до повного охолодження.
5Банки можна закрити поліетиленовими кришками і зберігати на холоді.
У мультиварці Brand 502:
1Стиглі сливи промити в проточній воді, зробити надріз гострим ножем уздовж борозенки та дістати кісточки.
2Викласти підготовлені сливи в чашу мультиварки, додати склянку води і встановити режим «Варка на пару» або будь-який інший, що підтримує температуру 100°С і вище.
3Вже через 10 хвилин варіння при відкритій кришці сливи стануть м'якими, шкірка полопається, тоді всипати цукор, перемішати і встановити режим «Випічка», при цьому кришку мультиварки весь час тримати відкритою.
4Далі варити джем при високій температурі до готовності, не забуваючи помішувати його силіконової лопаткою і за необхідності ложкою знімати піну. Уварювати джем 25‑30 хвилин, поки крапля не перестане розтікатися на холодному блюдці.
5Трохи остудивши, розподілити готовий джем по стерилізованих банках і закрити прокип'яченими кришками.