Зрази рубані

  ,   

25 Жовтня, 2016

Русская кухня (Семь поварят)

  • Cook: 45 mins
  • Yields: 6 порцій

Ingredients

Яловичина, свинина або баранина - 500 г м'якоті

Хліб пшеничний - 100 г

Молоко або вода - 140 г

Масло топлене або олія - 90 г

Яйця варені - 2 шт.

Гриби - 200 г

Цибуля ріпчаста - 3 головки

Зелень петрушки рубана - 1 ст. ложка

Сухарі панірувальні - 100 г

Сіль

Перець чорний мелений

ДЛЯ ГАРНІРУ:

Огірки - 3 шт.

Олія - 6 ст. ложок

Цибуля зелена - 6 пір'я

Розмарин - 1 ст. ложка

Чабер - 1 ст. ложка

Майоран - 1 ст. ложка

Цукор - 2 ч. ложки

Сметана - 4 ст. ложки

Directions

1НАЧИНКА: Цибулю дрібно порубати, обсмажувати на частини масла 1-2 хвилини, додати рубані гриби і смажити всі разом ще 10 хвилин, потім охолодити і змішати з рубаними яйцями, зеленню, посолити, поперчити.

2Хліб без скоринок замочити у воді або молоці.

3КОТЛЕТНА МАСА: М'ясо пропустити через м'ясорубку, змішати з замоченим і віджатим хлібом і подрібнити ще раз. Посолити, поперчити.

4Котлетну масу сформувати на долоні у вигляді коржа, на середину укласти фарш, краї з'єднати, надаючи виробам форму цеглинки.

5Запанірувати зрази в сухарях, обсмажити до утворення рум'яної скоринки і прогріти під кришкою або в духовці.

6Цибулю дрібно порубати, обсмажити на олії, додати шматочки огірка, рубану зелень, цукор, поперчити і смажити ще 5 хвилин, постійно помішуючи. Влити сметану, прогріти.

7При подачі зрази укласти на блюдо, гарніровати смаженими огірками. Окремо можна подати томатний соус.

00:00