Каннолі сицилійські
Каннолі сицилійські

Каннолі сицилійські

    

10 Серпня, 2018

100 Great Italian Recipies

  • Prep: 1 hr
  • Cook: 5 mins
  • Yields: 4 порції

Ingredients

ДЛЯ ТІСТА:

Борошно кондитерське - 100 г /0,75 склянки + 1 ст. ложка

Какао несолодке - 10 г / 2 ст. ложки

Цукор - 15 г / 3,5 ч. ложки

Яйця - 1 шт. велике

Вино Марсала або ром - 1 ст. ложка

Масло несолене - 10 г / 1 ст. ложка

Сіль - 1 щіпка

ДЛЯ НАЧИНКИ:

Рікота свіжа (бажано з овечого молока) - 250 г

Цукор - 100 г / 0,5 склянки

Цукати - 25 г

Шоколад темний - 25 г

Фісташки - 25 г

Олія оливкова для смаження - скільки знадобиться

Цукрова пудра

Directions

1З'єднати борошно, какао, масло, яйце, цукор та дрібку солі на робочій поверхні; потім додайте вино Марсала і продовжувати місити. Коли тісто стане однорідним, дати йому відпочити ~ 30 хвилин.

2НАЧИНКА: Пропустити рікоту через сито в миску, перемішати з цукром, грубо нарізаними цукатами, темним шоколадом і фісташками й охолодити.

3Розкачати тісто і розрізати його на квадрати 10 см. Обернути квадрати по діагоналі навколо металевих трубочок.

4Залити достатню кількість олії в сотейник або інший важкий горщик, достатньо глибокий, щоб занурити каннолі. Нагріти олію, і поки вона гаряча, смажити каннолі 1‑2 хвилини. Як тільки тісто стає золотим, вийняти з олії, обсушити на паперових рушниках і дати охолонути. Потім зняти їх з металевих трубочок.

5Перекласти начинку в сухий кондитерський мішок і наповнити каннолі. Посипати цукровою пудрою і подавати негайно (через деякий час вологість начинки змусить тісто втратити хрусткість).

Підготовка: 28 хвилин
Відпочинок: 30 хвилин
Приготування: 2 хвилини

00:00