17 рецептів Юлії Висоцької. Страви з молочних продуктів (Домашня колекція СТБ)
Cook: 1 hr 5 mins
Yields: 4 порції
Ingredients
Кисле молоко (простокваша) - 400 г або
Йогурт болгарський без цукру та фруктів - 6 баночок
Вишневе варення - 100 г
Лікер чорносмородиновий або вишневий або будь-який інший - 4 ч. ложки
М'ята - 1 пучок
ДЛЯ КОЗИНАКІВ:
Цукор - 500 г
Кунжутне насіння - 200 г
Вода - 8 ст. ложок
Directions
1Поставити на вогонь велику сковороду, влити воду, всипати цукор. Постійно помішуючи, довести до стану темної карамелі.
2Додати кунжутне насіння, перемішати та злегка просмажити його.
3Перевернути деко догори дном, постелити на нього папір для випічки та вилити на папір карамель з кунжутним насінням. Лопаткою розподілити, щоб вийшов тонкий пласт.
4Застиглі козинаки поламати довільно на невеликі шматочки.
5Викласти у склянки по 2 ч. ложки варення, потім по 3‑4 ст. ложки кислого молока і ще трохи варення, полити лікером, прикрасити листками м'яти і поставити на 20‑30 хвилин в холодильник.