Коктейль «Кривава Мері» пробуджуючий зі смаком бекону
18 Лютого, 2018
Chile Pepper 2017 February
- Prep: 7 hrs 5 mins
- Cook: 15 mins
- Yields: 1 напій - 750 мл горілки зі смаком бекону + 1860 мл суміші Кривава Мері
Ingredients
ДЛЯ ГОРІЛКИ ЗІ СМАКОМ БЕКОНУ:
Бекон - 4 смужки
Перець чорний горошком - 1 ст. ложка
Торілка Tito's - 750 мл
ДЛЯ СУМІШІ КРИВАВА МЕРІ ЗІ СМАКОМ БЕКОНУ:
Томатний сік - 1680 мл
Соус вустерширський - 75 мл
Соус гострий Cholula Hot Sauce - 60 мл
Лимон - 45 мл соку
Лайм - 45 мл соку
Селерова сіль - 1,5 ч. ложки
Приправа для стейків - 1,5 ч. ложки
Перець чорний - 0,75 ч. ложки
Хрін готовий - 0,75 ч. ложки
Томатна паста - 0,75 ч. ложки
ДЛЯ НАПОЮ:
Горілка зі смаком бекону - 60 мл
Суміш Кривава Мері зі смаком бекону - 150 мл
Бекон готовий - товсті стрічки
Селерова сіль
Оливки без кісточок
Лимон - 1 долька для прикрашання
Directions
ГОРІЛКА ЗІ СМАКОМ БЕКОНУ:
1У чавунній сковороді смажити бекон на середньо-низькому вогні протягом 10 хвилин. Перевернути та смажити з іншого боку до хрусткості, близько 5 хвилин. Мета - витопити щонайменше 2 ст. ложки жиру. Готовий бекон зняти з вогню і відкласти для подальшого використання, жиру бекона дати кілька хвилин охолонути в каструлі, а потім перекласти його у контейнер.
2У великому герметичному контейнері або банці Мейсона поєднати з горілкою 2 ст. ложки жиру бекона і перець горошком. Закрити та охолоджувати протягом 6 годин.
3Потім поставити в морозильну камеру на 30‑60 хвилин.
4Великою ложкою зняти жирну шапку і викинути. Нехай насичена горілка зігріється до кімнатної температури, потім пропустити її через дрібний фільтр, накритий марлею, або кавовий фільтр.
5Зберігати у закритому контейнері в холодильнику протягом 3 місяців.
СУМІШ КРИВАВА МЕРІ:
1Поєднати всі інгредієнти в великому глечику.
2Зберігати у герметичному контейнері та зберігати у холодильнику протягом 10 днів.
НАПІЙ:
1З'єднати горілку з сумішшю Кривава Мері в шейкері з льодом. Тричі струсонути назад-вперед та вилити у півлітрові склянки з льодом.
2Прикрасити беконом, стеблом селери, оливками та лимонною долькою.
Рецепт з книги Brian Bartels «The Bloody Mary»