Млинці гречані «Сільські»
Млинці гречані «Сільські»

Млинці гречані «Сільські»

  

11 Серпня, 2018

100 лучших рецептов блинов и оладий

  • Cook: 2 hrs
  • Yields: 3 порції

Ingredients

Борошно гречане - 200 г

Борошно пшеничне - 50 г

Дріжджі сухі - 6 г

Молоко - 150 мл

Масло вершкове - 2 ст. ложки + для змащування

Олія - 2 ст. ложки + для смаження

Яйця - 2 шт.

Цукор - 2 ч. ложки

Сіль

ДЛЯ ПОДАЧІ:

Мед

Directions

1Змішати обидва види борошна з дріжджами та цукром. Тонкою цівкою влити в борошняну суміш тепле молоко, збити вінчиком. Накрити чистим рушником. Залишити в теплому місці на 1 годину. Тісто має збільшитися в об'ємі вдвічі.

2Додати в тісто олію та розігріте в сотейнику (не до кипіння) вершкове масло, ретельно збити вінчиком.

3Збити яйця з сіллю до повного розчинення солі. Додати яйця в тісто, перемішати. Накрити рушником і залишити ще на 15 хвилин.

4Зачерпувати верхній шар тіста (не перемішувати!), виливати у центр розпеченої пательні з олією, смажити млинці до золотистого кольору та пишності.

5Змастити готові млинці вершковим маслом. Подавати з медом.

00:00