лимонний мус з оливковою олією
лимонний мус з оливковою олією

Мус лимонний з оливковою олією

    

7 Вересня, 2018

100 Great Italian Recipies

  • Cook: 2 hrs 30 mins
  • Yields: 4 порції

Ingredients

ДЛЯ МЕРЕНГИ:

Цукор - 80 г / 0,25 склянки + 2,5 ст. ложки

Яйця - 40 г / 2 ст. ложки + 2 ч. ложки великих білків

Вода - 20 мл / 1 ст. ложка + 1 ч. ложка

ДЛЯ МУСУ:

Вершки густі - 170 мл / 2/3 склянки + 1 ст. ложка

Лимонний сік - 70 мл / 0,25 склянки + 2 ч. ложки

Желатин у листах - 10 г

Олія оливкова - 20 мл / 1 ст. ложка + 1 ч. ложка

Directions

1МЕРЕНГА: В невелику каструлю влити воду та всипати 1/3 склянки цукру і довести до кипіння. Тим часом міксером або вінчиком збити у мисці яєчні білки з залишками цукру. Коли цукрова вода нагріється до 250°F (121°C) - перевірити миттєвим термометром - повільно додати її до білків і продовжувати збивати, доки вона не охолоне.

2Замочити желатин у холодній воді на 5 хвилин, потім повільно розчинити його в каструлі на слабкому вогні або в мікрохвильовій печі.

3Збити вершки і вмішати в меренгу разом із желатином і лимонним соком.

4Вилити суміш у порційні форми і заморожувати до затвердіння, приблизно 2 години.

5Викласти мус із форм у тарілки та перед подачею скропити оливковою олією.

00:00