Яйця - 40 г / 2 ст. ложки + 2 ч. ложки великих білків
Вода - 20 мл / 1 ст. ложка + 1 ч. ложка
ДЛЯ МУСУ:
Вершки густі - 170 мл / 2/3 склянки + 1 ст. ложка
Лимонний сік - 70 мл / 0,25 склянки + 2 ч. ложки
Желатин у листах - 10 г
Олія оливкова - 20 мл / 1 ст. ложка + 1 ч. ложка
Directions
1МЕРЕНГА: В невелику каструлю влити воду та всипати 1/3 склянки цукру і довести до кипіння. Тим часом міксером або вінчиком збити у мисці яєчні білки з залишками цукру. Коли цукрова вода нагріється до 250°F (121°C) - перевірити миттєвим термометром - повільно додати її до білків і продовжувати збивати, доки вона не охолоне.
2Замочити желатин у холодній воді на 5 хвилин, потім повільно розчинити його в каструлі на слабкому вогні або в мікрохвильовій печі.
3Збити вершки і вмішати в меренгу разом із желатином і лимонним соком.
4Вилити суміш у порційні форми і заморожувати до затвердіння, приблизно 2 години.
5Викласти мус із форм у тарілки та перед подачею скропити оливковою олією.