Оладки «Олаф»
Оладки «Олаф»

Оладки «Олаф»

  ,   

1 Червня, 2018

Frozen Cookbook & Cookie Cutters Kit - Meals, Snacks, Treats & Sips

  • Yields: близько 30 оладок

Ingredients

Борошно пшеничне цільнозернове - 105 г / 0,75 склянки

Борошно житнє - 30 г / 0,25 склянки

Борошно вівсяне - 30 г / 0,25 склянки

Насіння льону - 2 ст. ложки

Борошно кукурудзяне - 2 ст. ложки

Розпушувач - 1 ч. ложка

Сода питна (бікарбонат соди) - 0,5 ч. ложки

Сіль - 0,5 ч. ложки

Яйця - 2 шт.

Кефір - 120 мл / 0,5 склянки

Вода - 120 мл / 0,5 склянки

Масло - 55 г / 4 ст. ложки

Кленовий сироп або варення

Йогурт

Сливи

Ягоди свіжі

Directions

1Розігріти духовку або електичну піч до 200°С (95°С).

2У великій мисці змішати борошно пшеничне, житнє, вівсяне, кукурудзяне, лляне насіння, розпушувач, соду та сіль. У маленькій мисці або глечику збити яйця. Додати кефір і воду, а потім збити разом. Влити у борошняну суміш і помішувати, доки все не поєднається.

3Нагріти велику сковороду на середньому вогні. Додати 1 ст. ложку вершкового масла та дати йому розтанути. У гаряче масло викладати тісто ложкою по 60 мл / 0,25 склянки за один раз. Не скупчувати оладки в сковороді - готувати партіями з деяким проміжком між оладками. Смажити 3‑5 хвилин, доки навколо краю на утвориться багато бульбашок. Перегорнути оладки та смажити 2‑3 хвилини, доки вони не будуть легко відділятися від сковороди.

4Перекласти на термостійку тарілку, вільно накрити алюмінієвою фольгою та тримати в теплій духовці.

5Повторити із залишками тіста, використовуючи залишки масла, якщо потрібно (можна використовувати не все).

6З теплих оладок вирізати фігурки виїмкою-сніговиком.

7Подавати з кленовим сиропом, йогуртом, сливами та ягодами. З чорниці можна зробити ґудзики, зі слив - очі, з невеликого шматочку суниці - ніс.

8Залишки млинців можна зберігати в холодильнику в герметичному контейнері до 2 днів.

Обрізки оладок можуть стати основою для нарізаного сиру, вершкового сиру або варення.

00:00