Пиріг лимонно-кокосовий

    

25 Вересня, 2016

Изысканная выпечка 2014 №59

  • Prep: 15 mins
  • Cook: 30 mins
  • Yields: 9 порцій

Ingredients

ДЛЯ ПІСОЧНОГО КОРЖА:

Масло вершкове розм'якшене - 125 г

Цукрова пудра - 125 г

Борошно - 125 г г

Яйця - 2 білки

Ванільний екстракт - 1 ч. ложка

Крохмаль - 1 ст. ложка

ДЛЯ ЛИМОННОГО КРЕМУ (КУРДА):

Крохмаль - 1 ст. ложка

Цукор дрібнокристалічний - 125 г

Вода - 75 мл

Сік лимонний - 125 мл

Масло вершкове - 75 г (нарізати кубиками)

Яйця - 1 шт. + 2 жовтки

ДЛЯ ПРИСИПКИ:

Цукор дрібнокристалічний - 25 г

Лайм - 1 шт. (цедра)

Кокосова стружка - 50 г

Directions

ТІСТО

1Розігріти духовку до 200°С.

2У великій мисці збити вершкове масло з цукровою пудрою і ванільним екстрактом в пишний світлий крем. По одному ввести білки, ретельно збиваючи після кожного додавання.

3Просіяти борошно з крохмалем і ретельно вимішати до однорідності.

4Ложкою перекласти тісто в квадратну силіконову форму зі стороною 20,5 см і поставити її на деко. Випікати 12-15 хвилин, поки тісто не стане золотисто-коричневим і не пропечеться.

5Дістати з духовки і поставити форму остигати на решітку.

ЛИМОННИЙ КРЕМ

1Змішати в каструльці крохмаль з цукром, влити трохи води і розтерти в пастоподібну масу. Додати решту воду і лимонний сік.

2Проварити на середньому вогні, постійно помішуючи, поки суміш злегка не загусне.

3Зняти з вогню і вбивати по 1 кубику масла, розтираючи до повного розчинення.

4Окремо збити міксером яйце з жовтками і частинами вбити в гарячу лимонну суміш.

5Варити на слабкому вогні 4-6 хвилин, постійно помішуючи, поки маса не загусне.

6Трохи остудити крем. Залити ним остиглий корж у формі і рівномірно розподілити.

ПРИСИПКА

1З'єднати в кухонному комбайні цукор, подрібнену на дрібній тертці цедру лайма і кокосову стружку і в режимі коротких імпульсів перемішати кілька разів.

2Посипати кокосовою крихтою лимонний крем і злегка придавити. Охолодити.

3Акуратно викласти з форми і гострим ножем розрізати на квадрати.

ВАРІАНТ:
Пиріг з варенням: спечений остиглий корж перевернути з форми на блюдо і намазати товстим шаром варення або джему. Нарізати квадратиками і вивести на кожному зигзаги з розтопленого шоколаду. Дати застигнути перед подачею.

Час підготовки: 10-15 хвилин;
Час охолодження: 30 хвилин;
Час приготування: 30 хвилин

00:00