1Обрізати артишоки, видаливши зовнішні листки та шипи. Обрізати стебла та замочити їх у суміші води та лимонного соку на 15 хвилин.
2У мисці збити разом лимонний сік, оливкову олію та дрібку солі та перцю.
3Розрізати артишоки навпіл, видалити жорсткі внутрішні волокна. Вичерпати серцевину артишоку за допомогою інструменту для вирізання динних кульок.
4Просто перед подачею нарізати артишоки дуже тонко (можна використовувати японський мандолін або інший регульований пристрій для різання). Перекласти у миску та полити сумішшю лимонного соку та оливкової олії.
5Покласти артишоки в центр чотирьох тарілок, посипати пармезаном, розірваним листям м'яти та скропити оливковою олією. Можна прикрасити лимонною цедрою.