Салат із запеченого кавуна

    

13 Жовтня, 2017

100 Best Grilling Recipes 2016 (Better Homes and Gardens)

  • Cook: 1 hr
  • Yields: 8 порцій

Ingredients

Кавун - 2 скибочки по 2,5 см

Салат ромен нарізаний - 10 склянок

Кіноа готова - 3 склянки

Авокадо - 2 шт. середні

Перець червоний (чилі) мелений - 0,25 ч. ложки

Сир кесо бланко (queso fresco) або фета розкришений - 0,5 склянки/ 55‑60 г

ДЛЯ МАРИНОВАНОГО РЕДИСУ:

Редис тонко нарізаний - 1 склянка

Оцет яблучний - 0,5 склянки

Мед - 1/3 склянки

Сіль - 1 ч. ложка

ДЛЯ МЕДОВО-ЛАЙМОВОЇ ПРИПРАВИ:

Лайм або лимон - 1,5 ч. ложки цедри + 6 ст. ложок соку

Олія оливкова або рослинна - 0,25 склянки

Мед - 0,25 склянки

Цибуля шалот дрібно нарізана - 1,5 ст. ложки

Кінза свіжа нарізана - 3‑4 ст. ложки

Сіль - 0,5 ч. ложки

Directions

1Смажити кавун під кришкою над вогнем вище середнього 4 хвилини або до слабкого обвуглювання, повертаючи один раз.

МАРИНОВАНИЙ РЕДИС:

1У середній мисці поєднати яблучний оцет, мед і сіль, перемішуючи, розчинити мед і сіль. Змішати з тонко нарізаною редискою. Накрити кришкою і залишити при кімнатній температурі принаймні на 30 хвилин (до 4 годин).

2Перед використанням маринад злити.

МЕДОВО-ЛАЙМОВА ПРИПРАВА:

1У банці з гвинтовою кришкою поєднати цедру та сік лайму або лимону, олію, мед, дрібно нарізану цибулю шалот, нарізану кінзу та сіль. Закрити і добре струсонути. Охолоджувати як мінімум 20 хвилин.

2Перед подачею струснути.

САЛАТ:

1Розкласти салат на великому блюді.

2У великій мисці поєднати кіноа та маринований редис. Додати 2/3 склянки медово-лаймової приправи; струсонути, щоб усе перемішалося. Суміш кіноа покласти ложкою зверху салату.

3Авокадо розрізати навпіл, видалити кісточку, очистити та грубо нарізати. Кожну скибочку кавуна розрізати на кусочки. Розкласти кавунові дольки та авокадо на салаті; посипати меленим перцем чилі. Посипати сиром. Подавати салат з рештою приправи.

Замість медово-лаймової приправи можна використовувати маринад від мариновного редису.

00:00

Nutrition Facts

Calories294 калорій
Sodium298 мг
Protein6 г
Cholesterol5 мг
Total Fat15 г
Saturated Fat3 г
Total Carbohydrates37 г
Dietary Fiber6 г